Tietoa kerhosta

Kainuun Jääkiekkotuomarit r.y. on vuonna 1978 perustettu yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on jääkiekkotuomareiden -ja toimitsijoiden kouluttaminen ja kehittäminen sekä heidän etujensa valvominen ja tukeminen erotuomaritoimin­nassa. Yhdistys toimii pääasiassa Kainuussa ja lähialueilla. Kainuun Jääkiekkotuomarit r.y. on Suomen Jääkiekkotuomarien Liitto ry:n sekä Suomen Jääkiekkoliitto ry:n jäsen.

Tällä hetkellä KaiJT:ssa on jäseniä 41, joista viheltäviä tuomareita on 32 ja toimitsijoita seitsemän. Eniten tuomareita toimii Kajaanissa (18) ja Vuokatissa (6). Kausittaisia tuomaritehtäviä on keskimäärin kaiken kaikkiaan noin 850, eli tuomareillemme riittää hyvin vihellettävää. Tuomaroitavia otteluita alueellamme on E-junnuista Suomi-sarjaan saakka, joten tuomareidemme kehittymismahdollisuudet ovat hyvät. Kerhomme tuomarit ovat viime vuosina onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa Suomen Jääkiekkoliiton ylimmillä sarjatasoilla. Lisäksi osa tuomareista on päässyt viheltämään kansainvälisiä pelejä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Kerhomme toimitsijat työskentelevät lähinnä Kajaanissa. Toimitsijoita tarvitaan tällä hetkellä Suomi-sarjassa sekä A-junioreiden otteluissa. Heidän vastuullaan ovat esimerkiksi sähköisen pöytäkirjan tekeminen, tulostaulun käyttäminen, peliajan ottaminen, kuuluttaminen, rangaistusaition valvominen sekä tilastojen tekeminen. Kerhomme toimitsijoita on käytetty myös kansainvälisissä otteluissa.

Kerhomme tuomarit ylimmillä sarjatasoilla:

Suomi-sarja

Jorma Leinonen, päätuomari
Juho Leinonen, linjatuomari
Toni Karjalainen, linjatuomari